Cotlete umplute cu mazare
PrinteazaCotlete umplute cu mazare din: cotlete de porc, mazare, ulei de masline, ardei rosu, costita afumata, patrunjel, cascaval, sare, piper, ierburi de provence, foi de dafin, piper, vin alb, legume deshidratate.
Ingrediente:
- 2 cotlete de porc
- 250 g mazare
- 100 ml ulei de masline
- 1 ardei rosu
- 200 g costita afumata
- patrunjel verde
- 100 g cascaval
- sare
- piper
- ierburi de provence
- 3 foi de dafin
- 10 boabe de piper negru
- 150 ml vin alb
- 1 lingura legume deshidratate fara sare
Mod de preparare:
Cotletele, spalate si zvantate, le tai astfel incat sa rezulte un buzunar, apoi le presari cu sare si piper, incingi putin uleiul si calesti la foc iute, aproximativ 7 minute, mazarea cu ardeiul taiat cubulete si costita afumata, taiata fasii subtiri.
Condimentezi cu sare si piper, lasi sa se raceasca putin, apoi adaugi cascavalul ras si verdeata tocata fin.
Umpli cotletele cu umplutura de mazare, apoi prinzi gura buzunarelor cu scobitori din bambus si le asezi intr-o tavita.
Le stropesti cu putin ulei de masline, presari pe deasupra lor legumele deshidratate fara sare si condimentezi cu amestecul de ierburi provence. Torni apoi vinul si 250 ml apa, adaugi foile de dafin si piperul boabe.
Acoperi tavita cu o folie de aluminiu si o dai la cuptor pentru aproximativ 30- 40 de minute.
Dupa trecerea timpului, scoti tavita si dai folia la o parte, uzi cotletele cu sos din tava si le mai lasi cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Dupa ce s-au facut cotletele, indepartezi scobitorile, feliezi cotletele si le servesti cu o garnitura de cartofi sau orez.
Cotlete umplute cu mazare
Pofta buna!