Cotlete cu vin si usturoi din: cotlet, usturoi, vin, dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi cotlet 4 căţei de usturoi 2 linguri untură de porc 1 cană vin alb sec 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi fulgi de ardei iute 1 foaie de dafin sare şi piper Mod de preparare: Se încinge cuptorul […]
Cotlete in vin rosu
PrinteazaCotlete in vin rosu din: ulei, cotlete de miel, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, rozmarin, supa de pui, sare, piper.
- 1 lingura ulei
- 4 cotlete de miel curatate de zgarciuri si grasime
- 2 cepe tocate
- 2 catei de usturoi, pisati
- 250 ml vin rosu sec
- 800 g rosii tocate
- 2 linguri rozmarin proaspat tocat
- 1 cana supa pui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu.
Pui două cotlete şi le laşi pe fiecare parte câte 5 minute. Le transferi pe o farfurie.
Repeţi procedura cu celelalte două cotlete. A
poi, pui ceapa şi usturoiul în cratiţă şi te laşi pe foc, amestecând, 5 minute.
Aşezi mielul pes-te şi torni vinul roşu. Laşi să fiarba.
Dai la o parte de pe foc, după 2-3 minute sau când vinul şi-a redus cantitatea la jumătate.
Adaugi roşiile şi rozmarinul şi potriveşti de sare şi piper.
Dacă e cazul mai torni şi supă. Laşi carnea la cuptor, acoperită, o oră şi jumătate sau până când se desprinde de pe os.
Cotlete in vin rosu
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Cotlete cu vin si usturoi
Cotlete de porc cu sos de smantana si vin
Cotlete de porc cu sos de smantana si vin din: cotlet de porc, ulei, smantana, vin. Ingrediente: 700 g cotlet de porc 100 ml ulei mere 200 ml smantana vin alb Mod de preparare: Aşezi 700 g cotlet de porc fără os, curăţat de pieliţă şi tăiat felii subţiri într-o cratiţă cu 100 ml ulei, […]
Pofta buna!