Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar

Printeaza

O reteta de cotlete de vitel cu ardei copti la gratar din: cotlete de vitel, ardei capia, ulei de masline, lamaie, castraveciori, rozmarin, patrunjel, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar

  • 1 kg cotlete de vitel
  • 1 kg ardei capia
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 2-3 castraveciori curatati de coaja
  • 3-4 fire de rozmarin
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura de usturoi verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti carnea de pielite, o speli si o lasi la scurs. Tai carnea in felii de maxim 2 cm grosime, o presari cu sare si piper şi le ungi cu puţin ulei. Pui bucăţile de carne pe un grătar încins şi le frigi la foc iute pe fiecare parte.

Totodată pui pe grătar şi ardeii capia şi îi coci pe toate părţile. Pui ardeii presăraţi cu sare (pentru a se curăţa mai uşor) într-un vas acoperit.

Pregăteşti un sos din 2-3 linguri ulei de măsline, 1 lingură de zeamă de lămâie, verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, castraveciorii daţi pe râzătoare, sare şi piper, după gust. Serveşti cotletele cu ardei copţi şi cu sosul preparat din verdeţuri.

Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar

Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.