Cotlete de vitel cu garnitura de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de vitel cu garnitura de cartofi din: cotlete de vitel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, supa si cartofi.
- 1,2 kg de cotlete de viţel fără os
- sare
- piper
- 1-2 linguriţe de rozmarin tocat
- 4 linguri de ulei de măsline
- 250 ml de supă
- 1 kg cartofi
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi carnea cu apă rece, apoi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, eventual îndepărtaţi-i oasele micuţe. Condimentaţi-o cu sare, piper şi rozmarin. Incingeţi uleiul într-o tavă pentru friptură şi prăjiţi-o pe ambele părţi.
După aceea, daţi-o la cuptor şi fierbeţi-o înăbuşit cca. 90 de minute. Turnaţi din când în când supă. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi.
Cu 40 de minute înainte să scoateţi carnea din cuptor, presăraţi cartofii în tavă şi condimentaţi-i cu sare şi piper. La final, scoateţi cartofii şi carnea pe un platou, împreună cu sosul format.
Cotlete de viţel cu garnitura de cartofi
Poftă bună!