Cotletul macelarului

Printeaza

Cotletul macelarului din: cotlet fara os, slanina afumata, sunca, carnati Debrecen, castraveti, pasta de ardei, faina, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Cotletul macelarului

  • 4 felii de cotlet fără os
  • 80 g slănină afumată
  • 80 g şuncă
  • 200 g cârnaţi Debrecen
  • 150 g castraveţi bulgăreşti (dulci-acrişori)
  • 2 linguriţe pastă de ardei
  • făină
  • pătrunjel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se bat cu ciocanul feliile de cotlet fără os, se condimentează după gust cu sare şi piper, apoi se pun deoparte. Se taie; fâşii slănina afumată şi şunculiţa şi se taie cârnaţii rondele. Se prăjesc toate în puţin ulei, iar după ce s-au rumenit, se adaugă castraveţii, pasta de ardei şi, după preferinţă, puţină vegeta.

După ce s-au înfierbântat toate, se presară o lingură de făină şi se stinge cu 200 ml de apă. Se lasă pe foc doar până dă câteva clocote, apoi se ia deoparte şi se presară pătrunjel verde tocat. Se lasă compoziţia deoparte până se răceşte puţin.

Feliile de cotlet se prăjjesc la foc iute în trei linguri de ulei. După ce s-au întors pe cealaltă parte, se aşază pe fiecare felie câte o grămăjjoară din compoziţia obţinută anterior. Se serveşte cu pireu de cartofi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.