Cotunasi cu mere, scortisoara si coniac

Printeaza

Cotunasi cu mere, scortisoara si coniac din: făină, brânză de vaci, ulei, ou, zahăr vanilat, praf de copt, sare, mere coapte şi pasate, biscuiţi, zahăr pudră, calvados, scorţişoară, coniac, miere, unt.

Ingrediente:Cotunasi cu mere, scortisoara si coniac

  • 200 g făină
  • 100 g brânză de vaci
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 praf sare

Pentru umplutură:

  • 3 linguri mere coapte şi pasate
  • 2 linguri biscuiţi trecuţi prin maşina de tocat
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 linguriţă calvados
  • 1 praf scorţişoară

Pentru sosul de coniac:

  • 100 ml coniac
  • 80 g zahăr pudră
  • 3 linguri miere
  • 30 g unt

Mod de preparare:

Se amestecă merele cu za­hăr, scorţişoară şi calvados; se înglobează biscuiţii măcinaţi. Se amestecă brânza de vaci cu ulei, zahăr, jumătate din cantitatea de ou bătut şi sare.

Se înglobează făina amestecată cu praf cte copt şi se frământă aluatul.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie subţire de aluat şi se decu­pează din ea 12 pătrate.

Pe jumătate din fiecare pătrat se aşază câte puţină umplu­tură. Se ung marginile cu ou bătut şi se pliază, formând triunghiuri.

Se lipesc bine marginile, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu oul rămas, bătut. Se coc cca 18 mjn. în cupto­rul încins la 200 °C, până de­vin rumen-aurii.

Intre timp se pregăteşte sosul: se topeşte untul şi se înglobeazăzahărul şi siropul.

Se lasă să se topească zahărul şi se toarnă coniacul; se încălzesc la foc mediu, dar nu se lasă să dea în clocot.

Sosul cald se toarnă peste colţunaşii scoşi din cuptor şi se servesc imediat.

Cotunasi cu mere, scortisoara si coniac

Cotunasi cu mere, scortisoara si coniac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.