Coulibiac traditional

Printeaza

Coulibiac traditional din: orez, unt, curcuma, ceapa, ciuperci, somon, tarhon, oua, piper.

Ingrediente:Coulibiac traditional

  • 140 g orez
  • un vârf de cuţit de curcumă
  • 65 g unt
  • 1 ceapă mijlocie, tocată mărunt
  • 250 g champignons, tăiate în bucăţi mai mari
  • 500 g file de somon, fiert şi mărunţit
  • 1 lingură verdeaţă proaspătă de pătrunjel tocată
  • 1 lingură tarhon proaspăt, tocat
  • 2 ouă fierte tari, tăiate cubuleţe sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 275 g aluat pufos congelat, dezgheţat
  • 1 ou bătut

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 200°C.

Fierbeţi orezul cu puţină curcumă timp de 15-17 minute, până ce este pătruns, apoi scurgeţi-l de apă. Puneţi untul la topit şi căliţi ceapa 4-5 minute, cât să se înmoaie.

Adăugaţi ciupercile şi căliţi-le 3-4 minute. Puneţi în tigaie orezul fiert, somonul, pătrunjelul, tarhonul, ouăle, sare şi piper după gust.

Desfaceţi aluatul şi întindeţi pe planşetă un dreptunghi de 30 pe 45 cm. Puneţi foaia de aluat într-o tavă, iar peste ea aşezaţi un strat din amestecul de orez şi somon, având grijă să lăsaţi un spaţiu de 2,5 cm de la margine.

Ungeţi marginea cu ou bătut. Intindeţi restul de aluat şi puneţi cea de-a doua foaie peste umplutură, îndoindu-i marginile, astfel încât plăcinta să fie bine închisă.

Ungeţi foaia de deasupra cu restul de ou bătut. Daţi plăcinta ta cuptor 40 minute. Când este gata, trebuie să fie aurie şi crocantă la exterior.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.