Couscous cu morcovi noi

Printeaza

Couscous cu morcovi noi din: couscous, morcovi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de chimen, seminte de coriandru, sare, piper si boia.

Ingrediente:Couscous_cu_morcovi_noi

  • 500 g couscous
  • 500 g morcovi noi
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • sare
  • piper alb
  • boia dulce/iute

 

Mod de preparare:

Fierbeţi 750ml apă în care puneţi sare, piper, seminţele de chimen şi de coriandru. Când apa clocoteşte, turnati-o peste cous-cous-ul pus într-un castron mai mare. Acoperiţi castronul şi păstraţi-l la cald. Spălaţi morcovii cu o perie aspră. Puneţi-i la fiert întregi în apă cu sare.

Când s-au înmuiat de jumătate, scurgeţi-i de apă şi puneţi-i într-o tigaie cu uleiul, ceapa tocată cât mai mărunt sau rasă şi boiaua dulce sau iute, după plac.

Amestecaţi cous-cous-ul şi turnaţi deasupra amestecul de ceapă şi morcovi. Amestecaţi uşor pentru a nu rupe morcovii. Presăraţi pătrunjel verde înainte de servire.

Couscous cu morcovi noi

Couscous_cu_morcovi_noi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.