Couscous cu morcovi noi
PrinteazaCouscous cu morcovi noi din: couscous, morcovi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de chimen, seminte de coriandru, sare, piper si boia.
- 500 g couscous
- 500 g morcovi noi
- 2 cepe
- 4 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingura seminte de coriandru
- sare
- piper alb
- boia dulce/iute
Mod de preparare:
Fierbeţi 750ml apă în care puneţi sare, piper, seminţele de chimen şi de coriandru. Când apa clocoteşte, turnati-o peste cous-cous-ul pus într-un castron mai mare. Acoperiţi castronul şi păstraţi-l la cald. Spălaţi morcovii cu o perie aspră. Puneţi-i la fiert întregi în apă cu sare.
Când s-au înmuiat de jumătate, scurgeţi-i de apă şi puneţi-i într-o tigaie cu uleiul, ceapa tocată cât mai mărunt sau rasă şi boiaua dulce sau iute, după plac.
Amestecaţi cous-cous-ul şi turnaţi deasupra amestecul de ceapă şi morcovi. Amestecaţi uşor pentru a nu rupe morcovii. Presăraţi pătrunjel verde înainte de servire.
Couscous cu morcovi noi
Pofta buna!