Covrigei cu ciocolata
PrinteazaCovrigei cu ciocolata din: faina, unt, zahar, miere, portocala, oua, praf de copt, ghimbir, sare, ciocolata neagra, menta.
- 300 g făină
- 150 g unt
- 60 g zahăr brun
- două linguri de miere
- o portocală
- un ou
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o linguriţă de praf de copt
- un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir
- un praf de sare
- 100 g ciocolată neagră
- mentă
Mod de preparare:
un castron se pun untul, zahărul brun şi mierea. Se adaugă oul, coaja rasă şi trei linguri de suc de portocală.
Se presară sarea, pudra de ghimbir şi zahărul vanilinat. Se mixează totul, şi compoziţia rezultată se toarnă peste făina cernută, amestecată cu praful de copt.
Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Aluatul se împarte în mai multe ‘ părţi egale, care se întind sub formă de foaie groasă de o jumătate de centimetru.
Bucăţile de aluat se scot pe rând de la rece, deoarece se înmoaie aluatul şi covrigeii îşi modifică forma în cuptor.
Se decupează covrigeii cu ajutorul unei forme, se aşază într-o tavă tapetată şi se coc.
Când s-au răcit se introduc pe rând în ciocolată topită, se aşază pe un grătar şi se lasă să se întărească ciocolata.
Pudra de ghimbir se poate înlocui cu mentă tocată mărunt.
Poftă bună!