Covrigei cu coacăze

Printeaza

Covrigei cu coacăze din: unt, zahar tos, zahar vanilinat, ou, faina, nuca de cocos, lamaie, portocala, ciocolata neagra, frisca, sare, coacaze negre.

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 100 g zahar tos
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • un ou
  • 250 g faina
  • 20 g nuca de cocos
  • o lamaie
  • o portocala
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca
  • un sfert de lingurita cu sare
  • 200 g coacaze negre

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun untul, oul, sarea, zahărul tos şi zahărul vanilinat. Se mixează totul, se adaugă nuca de cocos, coaja rasă de lămâie şi portocală şi câte două linguri cu suc de la fiecare. Se mixează şi se adaugă făina treptat până rezultă un aluat moale.

Se introduce într-un pistol pentru fursecuri, se toarnă sub formă de covrigei pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la’foc potrivit 12-15 minute sau până când devin aurii pe margini. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se aşază pe un platou.

Ciocolata se pune la fiert la bain- mărie împreună cu frişca, iar când a devenit lichid amestecul se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se toarnă peste covrigei şi se lasă să se răcească complet. Se aşază deasupra boabe de coacăze negre şi se introduc la rece pentru minimum o oră.

Daca se pune mai multa ciocolata in frisca se poate obtine o crema cu care se pot lipii covrigeii.

Covrigei cu coacăze

Covrigei_cu_coacaze

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.