Covrigei din castane

Printeaza

Covrigei din castane din: castane, galbenus, unt, zahar, smantana, migdale.

Ingrediente:

  • 500g castane
  • 2 gălbenuş
  • 50g unt
  • 150g zahăr
  • 1 lingură smântână
  • 50g migdale

 

Mod de preparare:

Covrigei din castane: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă.

In piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută. Când compoziţia nu se mai ţine pe lingură, se adaugă smântână.

Se pune compoziţia într-un cornet şi se fac covrigei pe o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se coc covrigeii o jumătate de oră la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte.

Se scoate tava şi pe fiecare covrigei se pin felii subţiri de migdale, apoi se pune tava din nou la cuptor, până când se rumenesc frumos covrigeii.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.