Mix de covrigei si arahide din: albus de ou, apa, arahide, covrigei, scortisoara, piper cayenne, zahar brun, zahar, sare. Ingrediente: 2 albusuri de ou 2 linguri de apă 3 cesti arahide nesărate 4 cesti covrigei 1 lingurita de scortisoara ½ linguriță de piper cayenne ⅔ ceasca zahăr brun ⅔ ceasca zahăr ½ lingurita sare Mod […]
Covrigei fragezi
PrinteazaCovrigei fragezi din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, branza, verdeata.
- 650 g făină pentru pâine
- 1 pachet drojdie uscata
- 1 1/2 linguriţe sare
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri ulei
- brânză răzuită şi verdeaţă pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un bol larg pune făina, sarea, zahărul şi drojdia, amestecă. Adaugă 400 ml apă călduţă şi amestecă pentru a obţine un aluat moale.
Transferă pe suprafaţa de lucru tapetată cu făină şi frământă 10 minute.
Imparte aluatul în 10 părţi şi modelează din fiecare un sul lung şi subţire de 30 cm.
Modelează covrigeii şi aşază-i pe tava de copt, acoperă cu film alimentar uns cu ulei şi lasă-i la crescut la cald, până când îşi dublează volumul.
Incinge cuptorul la semnul 7/220°C. Pune la fiert un vas cu apă şi bicarbonatul. Fierbe covrigii 45 sec pe fiecare parte, scoate-i din apă cu spumiera.
Aşază din nou covrigeii pe tava de copt şi presară brânza şi verdeaţa.
Dă la cuptor 12-15 min până când se rumenesc.
Covrigei fragezi
Pofta buna!
poate iti place si:
Covrigei cu parmezan
Covrigei cu parmezan din: aluat de patiserie, parmezan, patrunjel, oregano, sare, usturoi, unt. Ingrediente: 300 g aluat de patiserie 3 linguri de parmezan ras 1 lingurita de patrunjel uscat 1 lingură de oregano uscat 1 linguriță sare 1/2 linguriță de praf de usturoi unt Mod de preparare: Pe o suprafață de lucru presarata cu […]
Pofta buna!