Covrigei cu parmezan din: aluat de patiserie, parmezan, patrunjel, oregano, sare, usturoi, unt. Ingrediente: 300 g aluat de patiserie 3 linguri de parmezan ras 1 lingurita de patrunjel uscat 1 lingură de oregano uscat 1 linguriță sare 1/2 linguriță de praf de usturoi unt Mod de preparare: Pe o suprafață de lucru presarata cu […]
Covrigei cu mere
PrinteazaCovrigei cu mere din: faina, unt, sare, drojdie, lapte, zahar vanilat, zahar, rom, mere, zahar pudra, lamaie.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 125 g unt
- 1 varf de cutit de sare
- 1 cubulet de drojdie
- 200 ml ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- 100 g zahar
- Rom
- 3 mere
- Zahar pudra
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Merele se descojesc si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu putin suc de lamaie, ca sa nu se oxideze si se lasa putin deoparte.
Faina se amesteca bine cu untul, laptele caldut in care s-a adaugat zaharul, drojdia, sarea, romul, zaharul vanilat.
Se framanta aluatul, inglobandu-se si merele rase. Se formeaza covrigei, care se aseaza pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se lasa pana se auresc si se pudreaza cu zahar cat sunt calzi inca.
Pofta buna!
poate iti place si:
Covrigei cu parmezan
Reteta zilei: Mix de covrigei si arahide
Mix de covrigei si arahide din: albus de ou, apa, arahide, covrigei, scortisoara, piper cayenne, zahar brun, zahar, sare. Ingrediente: 2 albusuri de ou 2 linguri de apă 3 cesti arahide nesărate 4 cesti covrigei 1 lingurita de scortisoara ½ linguriță de piper cayenne ⅔ ceasca zahăr brun ⅔ ceasca zahăr ½ lingurita sare Mod […]
Pofta buna!
O reteta simpla si practica. O varianta buna de rontait pentru copii.