Covrigei cu rahat si fructe confiate

Printeaza

Covrigei cu rahat si fructe confiate din: faina, unt, zahar, drojdie, lapte, galbenus, sare, ou, fructe.

Ingrediente:

  • 800 g făină
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 30 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • sare
  • 100 g rahat
  • 200 g fructe confiate
  • un ou

 

Mod de preparare:

Covrigei cu rahat si fructe confiate: Laptele se încălzeşte. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se lasă la topit. Când s-a omogenizat se ia vasul de pe foc şi se ţine puţin la răcit.

Drojdia se lasă să crească într-un vas cu puţin lapte şi o linguriţă de făină. Intr-un vas adânc se pune făina, se face o adâncitură în mijloc şi se toarnă maiaua şi laptele călduţ.

Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi sarea. Se amestecă bine, apoi se presară rahatul şi fructele confiate tăiate în bucăţele. Se frământă şi se lasă aluatul la crescut.

Se formează covrigei, se ung cu ou bătut şi se aşază în tăvi tapetate cu foi de copt unse cu ulei. Se coc la foc potrivit.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.