Covrigei cu scortisoara

Printeaza

Covrigei cu scortisoara

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 g unt proaspăt
  • 50 g zahăr
  • 40 g drojdie
  • 1/2 ceaşcă lapte
  • coajă rasă de lămâie
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • zahăr şi migdale pentru presărat deasupra

 

 

Mod de preparare:

Covrigei cu scortisoara: Se moaie drojdia cu lapte călduţ. Se cerne făina pe masa de aluat sau într-un castron, se face loc la mijloc, se pune plămădeala, untul proaspăt moale, zahărul, sarea, puţină coajă rasă de lămâie.

Se frământă bine şi se lasă la cald să crească. Se presară masa cu făină amestecată cu puţină scorţişoară şi se fac din aluat covrigei rotunzi.

Se coc la foc bun. Când sunt aproape gata, se ung cu unt şi se presară cu zahăr şi cu migdale pisate.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.