Covrigei cu parmezan din: aluat de patiserie, parmezan, patrunjel, oregano, sare, usturoi, unt. Ingrediente: 300 g aluat de patiserie 3 linguri de parmezan ras 1 lingurita de patrunjel uscat 1 lingură de oregano uscat 1 linguriță sare 1/2 linguriță de praf de usturoi unt Mod de preparare: Pe o suprafață de lucru presarata cu […]
Covrigei cu smantana si mac
PrinteazaCovrigei cu smantana si mac din: margarină, ou, sare, zahar, drojdie, apa minerala, smantana, mac sau chimen, faina.
Ingrediente:
- 1 pachet de margarină
- 1 ou
- 1 lingură de sare
- 1 lingură zahăr
- 30 g drojdie
- 200 ml apă minerală
- 200 ml smântână
- mac sau chimen
- făină cât cuprinde
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele, obţinând un aluat mai tare, pe care îl dai la rece pentru 30 de minute.
Apoi întinzi coca şi tai covrigei cu ajutorul formelor.
Inainte să îi dai la cuptor, ungi covrigeii cu ou şi presari macul sau chimenul.
Dai tava cu covrigeii la cuptorul preîncălzit timp de 10 minute, apoi scoţi tava, întorci covrigeii pe cealaltă parte şi îi mai laşi 5 minute.
Covrigei cu smantana si mac
Pofta buna!
Reteta zilei: Covrigei cu parmezan aromat
Covrigei cu parmezan aromat din: aluat de patiserie, parmezan, patrunjel, oregano, sare, usturoi, unt. Ingrediente: 300gr aluat de patiserie 3 linguri de parmezan ras 1 lingurita de patrunjel uscat 1 lingură de oregano uscat 1 linguriță sare 1/2 linguriță de praf de usturoi unt Mod de preparare: Pe o suprafață de lucru presarata […]
Tarallucci – covrigei cu vin din: ulei, vin, ceapa, sare, piper, chimen, boia, faina. Ingrediente: 1 pahar ulei 1 pahar vin alb sec 1 ceapă albă 1 linguriţă cu sare 1 praf de piper chimen boia 1 bol cu făină de patiserie Mod de preparare: Toci mărunt ceapa curăţată şi o căleşti în ulei. […]
Reteta covrigei cu scortisoara
Reteta covrigei cu scortisoara din: unt, faina, smantana, scortisoara, zahar, ou sau lapte. Ingrediente: 180 g unt 250 g făină 5 linguri smântână grasă 1 linguriţă scorţişoară proaspăt măcinată 1 plic zahăr vanilinat 1 lingură unt topit 1 ou sau 1 ceaşcă de lapte pentru uns covrigeii Mod de preparare: Cerni făina pe planşetă, iar […]
Pofta buna!