Covrigei

Printeaza

Covrigei

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • drojdie cat o nuca
  • 1-2 oua
  • margarina cat cuprinde
  • 2 lingurite sare

 

Mod de preparare:

Covrigei: Ingredientele se amesteca, formandu-se un aluat potrivit. Se framanta bine, dupa care aluatul se portioneaza, facandu-se mici bastonase de aluat care se rasucesc sub forma de covrigei.

Dupa ce o parte din covrigei sunt gata, se asaza in tava neunsa si se dau pe deasupra cu galbenus. Albusul oului se bate cu faina (cu atentie, sa nu se faca cocoloase) si se ung covrigeii si cu acest amestec, dar numai dupa ce sunt pe jumatate copti.

La sfarsit se lasa sa se raceasca si se consuma reci. Optional pe deasupra se chimen.

 

Pofta buna!

 

 

 

Gazpacho de Castraveți și Avocado

Gazpacho de Castraveți și Avocado din: castraveti, avocado, rosii, ardei, ceapa, usturoi, suc de lime, ulei, coriandru, sare, piper, gheata. Când căldura verii devine copleșitoare, o porție de gazpacho de castraveți și avocado vine ca o adevărată oază de răcoare. Această variantă modernă și cremoasă a clasicului gazpacho spaniol îmbină armonios castraveții răcoritori cu textura […]

Ciorbă de Fazan cu Legume

Ciorbă de Fazan cu Legume din: fazan, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, usturoi, supa, dafin, sare, piper, suc de lamaie. Redescoperă plăcerea unei mese sățioase și hrănitoare cu această ciorbă de fazan cu legume rădăcinoase. Un fel de mâncare bogat și aromat, care îmbină carnea de fazan fragedă și suculentă cu o varietate de legume […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.