Covrigi cu branza
PrinteazaO reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte.
- 800 g făină
- 500 ml lapte
- 50 g drojdie proaspătă
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 3 pliculeţe cu zahăr vanilat
- sare
pentru umplutura:
- 200 g brânză de vaci
- 1 ou
- 1 lingură cu făină
- 2-3 linguri cu zahăr
pentru uns:
- 1 gălbenuş
- 2-3 linguri cu lapte
Mod de preparare:
Amestecă drojdia cu o parte din zahăr. Toarnă laptele călduţ şi restul de zahăr. Adaugă un sfert din unt, la temperatura camerei, un praf de sare şi frământă. Acoperă şi lasă la crescut minimum o oră.
Intr-un castronel, amestecă restul de unt cu zahărul vanilat. împarte aluatul în trei şi întinde tot atâtea foi. Unge fiiecare foaie cu cremă de unt vanilat şi împachetează-l.e ca pe plic.
Amestecă drojdia cu o parte din zahăr. Toarnă laptele călduţ şi restul de zahăr. Adaugă un sfert din unt, la temperatura camerei, un praf de sare şi frământă. Acoperă şi lasă la crescut minimum o oră.
Din aluat, taie fâşii late de 2 crin. Taie-le apoi pe mijloc, dar nu complet, astfel încât Scă obţii câte două fâşii prinse la un singur capăt. Cu atenţie, împleteşte-le şi dale formă de covrig. Pune-le pe o tavă tapetată şi lasă-le să crească 15-20 de minute.
Amestecă ingredientele pentru umplutură şi pune cu lingura în gaura covrigilor. Unge-i cu gălbenuş bătut cu puţin lapte şi dă tava la cuptor până când covrigii se auresc frumos (15-20 de minute).
Covrigi cu branza
Poftă bună!