Covrigi cu susan, chimen si sare

Printeaza

Covrigi cu susan, chimen si sare din: făină, untură de porc, sare, ou, drojdie, lapte, smantana.

Covrigi cu susan, chimen si sare

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 150 g untură de porc
  • 1 linguriţă sare
  • 1 gălbenuş
  • 30 g drojdie proaspătă
  • puţin lapte
  • 2-3 linguri smântână

Mod de preparare:

Pui făina într-un vas, iar untura o freci între palme. Pui sare, un gălbenuş şi drojdia înmuiată în puţin lapte călduţ.

Frămânţi bine, adaugi smântână şi în­tinzi aluatul pe masa de lucru. Tai covrigeii cu forma, trecând înainte forma prin făină.

Pui covrigeii în tavă, îi ungi cu ou bătut, iar deasupra presari sare, susan ori chimion, după cum doreşti. Coci covrigeii la foc bun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.