Covrigi cu susan, chimen si sare
PrinteazaCovrigi cu susan, chimen si sare din: făină, untură de porc, sare, ou, drojdie, lapte, smantana.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 150 g untură de porc
- 1 linguriţă sare
- 1 gălbenuş
- 30 g drojdie proaspătă
- puţin lapte
- 2-3 linguri smântână
Mod de preparare:
Pui făina într-un vas, iar untura o freci între palme. Pui sare, un gălbenuş şi drojdia înmuiată în puţin lapte călduţ.
Frămânţi bine, adaugi smântână şi întinzi aluatul pe masa de lucru. Tai covrigeii cu forma, trecând înainte forma prin făină.
Pui covrigeii în tavă, îi ungi cu ou bătut, iar deasupra presari sare, susan ori chimion, după cum doreşti. Coci covrigeii la foc bun.
Pofta buna!