Covrigi de casa cu dovleac

Printeaza

Covrigi de casa cu dovleac din: faina, sare, drojdie, ulei, pulpa de dovleac, fulgi de migdale.

Ingrediente:Covrigi_de_casa_cu_dovleac

  • 1 kg faina
  • 1 lingura de sare
  • 2 cuburi drojdie
  • 4 linguri ulei
  • 200 g pulpa de dovleac
  • 50 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron şi se amestecă împreună cu sarea. Se încălzesc puţin 600 ml de apă şi se dizolvă drojdia.

Se adaugă la făină apa cu drojdie şi uleiul; se frământă până ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului. Se acoperă aluatul cu un şervet textil curat şi se lasă să crească 30 min. la căldură.

Se rade pulpa de dovleac şi se frământă împreună cu aluatul dospit. Se modelează 12 bile de aluat. Se face o gaură cu degetul, în mijlocul fiecăreia dintre ele.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se dă în clocot o cantitate mare de apă şi se introduc înăuntru covrigii, cu ajutorul spumierei. Se lasă să se opărească cca 30 de secunde şi se scot tot cu spumiera.

Se aşază covrigii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se presară deasupra migdale pisate. Se coc la cuptor cca 20 min. (până se rumenesc). Se servesc calzi, la micul dejun, cu unt şi dulceaţă de caise.

Covrigi de casa cu dovleac

Covrigi_de_casa_cu_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.