Covrigi cu ghimbir
PrinteazaCovrigi cu ghimbir din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, oua, smantana, portocale, sirop de ghimbir.
Ingrediente:
- 125 ml lapte
- 20 g drojdie
- 25 ml ulei
- 3 linguri zahăr
- 2 prize de sare
- 300 g făină
- 1 ou
- 75 g ghimbir confiat
- 4 linguri coajă rasă de lămâie
- 1 gălbenuş
- 200 g smântână dulce
- 1 lingură sirop de ghimbir
- bucăţele de portocale pentru decorat
Mod de preparare:
Incălziţi laptele până la temperatura corpului apoi înglobaţi drojdia. Adăugaţi ulei, o lingură de zahăr şi sare. Acoperiţi compoziţia şi lăsaţi-o 15 minute la dospit, într-un loc cald.
Adăugaţi făina şi un ou, apoi frământaţi totul până devine un aluat uniform. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l încă 40 de minute la dospit, într-un loc cald.
Frământaţi aluatul, apoi înglobaţi cele 75 g de ghimbir confiat, tăiat mărunt, şi coaja de lămâie. Tăiaţi aluatul în 8 bucăţi si formaţi bulgări.
Faceţi-le o gaură în mijloc, aşa încât să arate ca nişte inele. Lăsaţi-i să stea încă 20 de minute.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C în avans si întindeti hârtie de copt într-o tavă. Puneţi restul de zahăr cu 3 litri de apă la fiert. Puneţi să fiarbă câte 2 covrigi, 2 minute pe fiecare parte.
Puneţi covrigii în tava de copt. Bateţi gălbenuşul, ungeţi covrigii şi lăsaţi-i 25 de minute la copt. Bateţi smântână dulce până devine frişca şi înglobaţi siropul de ghimbir.
Decoraţi covrigii reci cu rozete de frişca, restul de ghimbir şi bucăţele de portocale.
Covrigi cu ghimbir
Pofta buna!