Covrigi sarati din: faina, unt, oua, drojdie, lapte, zahar, sare. Ingrediente: 360 g făină 250 g unt 3 ouă 25 g drojdie lapte un cub de zahăr sare Mod de preparare: Dizolvăm 25 g drojdie în 4 linguri lapte cu un cub de zahăr. Frământăm 360 g faină, cu 250 g unt, 3 albuşuri […]
Covrigi sarati cu cascaval si chimen
PrinteazaCovrigi sarati cu cascaval si chimen din: faina, margarina, oua, smantana, drojdie, lapte, cascaval, chimen, sare.
- 500 g făină
- 200 g margarină
- 1 ou + 1 gălbenuş
- 2-3 linguri smântână
- drojdie (cât o nucă)
- 100 ml lapte pentru desfăcut drojdia
- caşcaval
- chimen
- sare
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat gros, format din ingredientele menţionate.
Intinzi o foaie de 5-6 mm grosime şi tai covrigeii cu ajutorul aparatului. îi ungi cu 1 gălbenuş amestecat cu puţină apă.
Deasupra razi caşcaval, presari chimen şi puţină sare. Dai covrigeii la cuptor, până se rumenesc frumos.
Pofta buna!
poate iti place si:
Covrigi cu ghimbir
Covrigi cu ghimbir din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, oua, smantana, portocale, sirop de ghimbir. Ingrediente: 125 ml lapte 20 g drojdie 25 ml ulei 3 linguri zahăr 2 prize de sare 300 g făină 1 ou 75 g ghimbir confiat 4 linguri coajă rasă de lămâie 1 gălbenuş 200 g smântână dulce 1 lingură […]
Covrigi cu susan, chimen si sare
Covrigi cu susan, chimen si sare din: făină, untură de porc, sare, ou, drojdie, lapte, smantana. Ingrediente: 400 g făină 150 g untură de porc 1 linguriţă sare 1 gălbenuş 30 g drojdie proaspătă puţin lapte 2-3 linguri smântână Mod de preparare: Pui făina într-un vas, iar untura o freci între palme. Pui sare, un gălbenuş şi […]
Pofta buna!