Cozi de creveti cu sos tomat cu usturoi
PrinteazaCozi de creveti cu sos tomat cu usturoi din: creveti, patrunjel, usturoi, ceapa, busuioc, rosii, otet, ardei rosu, lamaie, sare, piper, ulei de masline, salata verde.
- 500 g de creveţi ori cozi de creveţi
- o lingură de pătrunjel verde tocat
Pentru sos:
- doi căţei de usturoi
- o ceapă mică tăiată mărunt
- o ceapă verde
- 4 frunze de busuioc
- 4 roşii descojite desămânţate şi tăiate mărunt
- o lingură de pătrunjel verde tocat
- o lingură de oţet de vin
- puţin ardei roşu măcinat
- sucul de la o jumătate de lămâie
- sare
- piper măcinat
- o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
- câteva frunze de salată verde.
Mod de preparare:
Creveţii se fierb în apă puţină câteva minute, apoi se curăţă de carcasă – din care se păstrează doar cozile – după care se pun în apă cu sare şi pătrunjel verde, la foc mic, una până la trei ore. Pentru sos, se zdrobeşte usturoiul în mojar, se adaugă frunzele de busuioc, oţetul, ardeiul roşu, iar când se obţine o pastă se trece într-un bol. Se adaugă roşiile, ceapa, sucul de lămâie, pătrunjel, sare, piper şi se dă la rece pentru o oră.
Se încorporează creveţii în acest sos, se adaugă ulei de măsline şi se serveşte pe pat de salată verde.
Cozi de creveti cu sos tomat cu usturoi
Pofta buna!