Spaghete cu raci din: spaghete, sare, rosii, ceapa, usturoi, cozi de raci, unt, smantana, piper, frunze de ruccola. Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea. Cu […]
Cozi de raci cu ciuperci
PrinteazaCozi de raci cu ciuperci din: raci, ciuperci, unt, branza, cartofi, oua, sare, boia, faina, lamaie, coniac.
Ingrediente:
- 12 capace
- 36 de cozi de raci fierte
- 80 g unt de raci
- 60 g brînză rasă
- 60 g unt
- sare
- boia iute
- 600 g cartofi
- 3 gălbenuşuri
- nucşoară rasă
- 300 g ciuperci
- 1/2 lămîie
- 1 lingură făină
- puţin coniac
Mod de preparare:
Se face un sos suprem din fiertură de raci, făină, 1/4 1 zeamă de peşte sau raci şi puţin coniac.
Se fierbe 5 minute, apoi se leagă cu smîntînă, 1 gălbenuş şi cu zeama de lămaie.
Se prepară un piure de cartofi (600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri şi nucşoară rasă), cu el se spriţuieşte conturul vasului pe fund ca un cerc, în mijloc se pun cozile de raci fierte şi ciupercile tăiate amestecate cu sosul, deasupra se pune brînza rasă şi untul topit, se dă la gratinat.
Pofta buna!
Raci cu ciuperci din: cozi de raci, unt, branza, boia, sare, ciuperci, oua, cartofi, lamaie, coniac. Ingrediente: 30 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 500 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac […]