Cozi de raci cu ciuperci

Printeaza

Cozi de raci cu ciuperci din: raci, ciuperci, unt, branza, cartofi, oua, sare, boia, faina, lamaie, coniac.

Ingrediente:

  • 12 capace
  • 36 de cozi de raci fierte
  • 80 g unt de raci
  • 60 g brînză rasă
  • 60 g unt
  • sare
  • boia iute
  • 600 g cartofi
  • 3 gălbenuşuri
  • nucşoară rasă
  • 300 g ciu­perci
  • 1/2 lămîie
  • 1 lingură făină
  • puţin coniac

 

Mod de preparare:

Se face un sos suprem din fiertură de raci, făină, 1/4 1 zeamă de peşte sau raci şi puţin coniac.

Se fierbe 5 minute, apoi se leagă cu smîn­tînă, 1 gălbenuş şi cu zeama de lămaie.

Se prepară un piure de cartofi (600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri şi nucşoară rasă), cu el se spriţuieşte contu­rul vasului pe fund ca un cerc, în mijloc se pun cozile de raci fierte şi ciuper­cile tăiate amestecate cu sosul, deasupra se pune brînza rasă şi untul topit, se dă la gratinat.

 

 

Pofta buna!

 

 

Spaghete cu raci

Spaghete cu raci din: spaghete, sare, rosii, ceapa, usturoi, cozi de raci, unt, smantana, piper, frunze de ruccola. Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea. Cu […]

Raci cu ciuperci

Raci cu ciuperci din: cozi de raci, unt, branza, boia, sare, ciuperci, oua, cartofi, lamaie, coniac. Ingrediente: 30 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 500 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciu­perci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.