Cozi de raci şi ciuperci la capac
PrinteazaCozi de raci şi ciuperci la capac
- 12 capace
- 36 de cozi de raci fierte
- 80 g unt de raci
- 60 g brînză rasă
- 60 g unt
- sare
- boia iute
- 600 g cartofi
- 3 gălbenuşuri
- nucşoară rasă
- 300 g ciuperci
- 1/2 lămîie
- 1 lingură făină
- puţin coniac
Mod de preparare:
Se face un sos suprem din fiertură de raci, făină, 1/4 1 zeamă de peşte sau raci şi puţin coniac. Se fierbe 5 minute, apoi se leagă cu smîntînă, 1 gălbenuş şi cu zeama de lămîie.
Se prepară un piure de cartofi (600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri şi nucşoară rasă), cu el se spriţuieşte conturul vasului pe fund ca un cerc, în mijloc se pun cozile de raci fierte şi ciupercile tăiate amestecate cu sosul, deasupra se pune brînza rasă şi untul topit, se dă la gratinat.
Pofta buna!