Din drojdie şi puţină apă faci o maia pe care o laşi puţin să crească şi apoi adaug ingredientele unul după altul, ajutându-te la amestecat de lapte călduţ.
Ca să-ţi iasă un aluat elastic, din când în cand iti mai pui un pic de făină pe mâini.
Lasi aluatul să crească la cald. Ungi bine cu unt forma şi pe fundul ei, în fiecare şănţuleţ, aşezi câte o migdală sau alternativ câte o migdală şi o stafidă.
Laşi din nou să crească în formă, nivelezi aluatul şi înlături surplusul, astfel încât să iasă un cozonăcel drept şi dai la copt în cuptor bine incalzit . Cand e gata, il prezari cu zahar pudra.
Cozonac cu fistic si martipan din: martipan, fistic, drojdie, lapte, faina, unt, zahar. Ingrediente: 200 g marţipan de migdale 100 g fistic nesărat 7 g drojdie proaspătă 1 praf de sare 140 ml lapte cald 1 lingură coajă rasă de portocală 1 ou 350 g făină 130 g unt topit 200 g zahăr 50 g […]
Cozonac cu rom si portocala din: faina, zahar, unt, oua, lapte, rom, drojdie, vanilie, portocala. Ingrediente: 1 kg faina 300 g zahar 250 g unt gras 8 oua 500 ml lapte 6 linguri rom 30 g drojdie 1 lingurita sare 2 fiole esenta de vanilie 1 lingurita coaja de portocala rasa fin Mod de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.