Cozonac glazurat cu fructe din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lamaie, fructe uscate, sare, zahar pudra, apa. Ingrediente: 1 kg făină 300 ml lapte 200 g unt 10 gălbenuşuri 3 albuşuri 20 g drojdie uscată 200 g zahăr 3 linguriţe coajă de lămâie 200 g fructe uscate 1 praf sare 1 ou pentru uns Pentru glazură: […]
Cozonac cu alune, cacao si fructe
PrinteazaCozonac cu alune, cacao si fructe din: faina, unt, drojdie proaspata, lapte, oua, zahar vanilat, alune, caise uscate, marţipan, smântână, cacao, fulgi de cocos prăjiţi.
- 500 g făină
- 150 g unt + 100 g unt moale
- 50 g drojdie proaspătă
- 150 ml lapte
- 3 ouă
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 100 g alune
- 100 g caise uscate
- 100 g marţipan
- 100 g smântână
- 100 g cacao
- 50 g fulgi de cocos prăjiţi
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron, la mijloc pui drojdia sfărâmată cu 10 g de zahăr şi 50 ml lapte călduţ.
Laşi să dospească 20 de minute, acoperind castronul.
După ce a crescut, frămânţi cu laptele rămas, 150 g unt, vanilia şi ouăle, iar când ai terminat de frământat, acoperi din nou şi laşi să crească.
Vasul trebuie să stea la loc călduţ. Amesteci o parte din alunele mărunţite cu caisele tocate fin, cu smântână şi cacaua, având grijă să obţii o compoziţie omogenă, întinzi aluatul cu sucitorul, la fel de gros în toate părţile, pui pe mijloc umplutura, tapetezi tava şi îl aşezi în ea.
Laşi să se coacă 40-45 de minute, apoi scoţi cozonacul, îl ungi cu unt moale şi presari fulgi de cocos prăjiţi.
Cozonac cu alune, cacao si fructe
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonac glazurat cu fructe
Pofta buna!