Cozonac cu alune de padure si migdale
PrinteazaCozonac cu alune de padure si migdale din: alune de padure, migdale, nuca, curmale, cacao cruda, fructe de padure, smochine,scortisoara, cuisoare, ghimbir, coji de portocale deshidratate, nuci de macademia, lapte de migdale, unt de cacao, lime, sirop de agave.
- 1/2 cană alune de pădure
- 1/2 cană de migdale
- 1 cană miez de nucă
- 150g de curmale
- 2 linguri cacao crudă
- 1 mână de fructe de pădure
- 1 mână de smochine, tocate
- scorţişoară, cuişoare, praf de ghimbir, coji de portocale deshidratate, după gust
Ingrediente pentru umplutura:
- 1/2 cană nuci de macadamia
- 10ml lapte de migdale
- 40ml unt de cacao
- 1 lime
- puţin sirop de agave
Mod de preparare:
Pentru aluat, hidratează fiecare sămânţă minimum 8 ore, apoi spală-le bine.
Mixează-le în robot până obţii un amestec omogen, dar suficient de texturat.
Pune şi curmalele, mai porneşte puţin robotul, apoi adaugă cacaua.
Intinde compoziţia pe o folie alimentară, într-un strat de circa 1 cm grosime.
Presară peste aluat condimentele, smochinele şi fructele de pădure.
Pentru umplutura de macadamia, mixează în robot nucile hidratate cu laptele de migdale şi puţin sirop de agave şi zeama de lime, până obţii o cremă fină. Adaugă untul.de cacao topit în prealabil pe bain-marie.
Pune crema obţinută peste blat şi ruleaz-o. Dă cozonacul la rece minimum trei ore, apoi serveşte-l.
Cozonac cu alune de padure si migdale
Pofta buna!