Cozonac aromat cu stafide

Printeaza

Cozonac aromat cu stafide din: faina, drojdie, suc de portocale, ulei, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, faina, esenta de rom, miere.

Ingrediente:

  • 220 g faina
  • 20 g drojdie
  • 120 ml suc de portocale
  • 40 ml ulei
  • 40 g zahar
  • 2 esente vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sare

umplutura:

  • 250 g faina
  • o esenta de rom

pentru uns:

  • miere

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în sucul de portocale, după care se amestecă toate ingredientele;

Se frământă bine şi se lasă la dospit, până creste; Stafidele se pun la înmuiat în apă călduţă cu esenţa de rom şi se lasă până se umflă bine;

Aluatul crescut de cozonac se împarte în două bucăţi egale care se întind. Pe fiecare bucată de aluat se pun stafidele înmuiate.

Fiecare bucată de aluat cu umplutură se rulează, apoi bucăţile se împletesc punându-se succesiv o bucată peste cealaltă.

Cozonacul împletit astfel obţinut se pune într-o tavă de cozonac unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Cozonacul se mai lasă la crescut 20-30 de min, apoi se coace în cuptor pentru 45 de min la 160° C;

După primele 30 min de coacere, se unge cozonacul cu miere şi se pune din nou în cuptor până când este copt bine.

 

Cozonac aromat cu stafide

Cozonac_aromat_cu_stafide

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.