Cozonac bulgaresc cu stafide, migdale si rom
PrinteazaCozonac bulgaresc cu stafide, migdale si rom din: oua, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ou, stafide, migdale, sare, esenta de rom.
Ingreidente:
- 6 ouă
- 1 kg făină
- 250 ml lapte
- 300 g zahăr
- 250 g unt
- 25 g drojdie
- 1 ou
- stafide, migdale
- 1 fiolă esenţă de rom
- sare
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu puţin lapte, puţină făină, zahăr şi un praf de sare, apoi laşi la dospit.
Cerni făina, laşi un spaţiu gol în mijlocul ei, apoi adaugi maiaua, ouăle odată cu zahărul, esenţa de rom, laptele şi, la final, untul.
Frămânţi, până obţii un aluat omogen şi moale. Laşi la dospit 1 oră, până când îşi dublează volumul. împărţi aluatul în 3 porţii egale şi le întinzi.
Presari peste aluat stafide, rulezi, apoi laşi la crescut încă 20 de minute, înainte de a-l introduce în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, ungi cozonacul cu gălbenuş şi, după ce îl scoţi, presari deasupra migdale mărunţite.
Cozonac bulgaresc cu stafide, migdale si rom
Pofta buna!