Cicoarea, o plantă cu o istorie bogată și cu multiple utilizări în domeniul culinar și medicinal, a devenit un subiect de interes în lumea nutriției și a sănătății naturale. Istoria Cicoarei Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă perenă nativă din Europa, Asia și […]
Cozonac cu ciocolata
PrinteazaCozonac cu ciocolata
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 3 gălbenuşuri
- 1 cană zahăr
- 1 lingură drojdie de bere
- 3 plicuri vanilie
- 4 linguri unt
- 1/2 l lapte
- 100 g ciocolată
- un praf de sare
Mod de preparare:
Cozonac cu ciocolata: Din drojdie, lapte şi 2 linguri de zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi o amesteci cu făina. Adaugi gălbenuşurile frecate cu puţină sare, cu zahărul şi cu zahărul vanilat.
Frămânţi bine şi când coca începe să facă băşicuţe adaugi şi untul puţin câte puţin. Trebuie să încorporezi bine tot untul. împărţi aluatul în două şi-l laşi la dospit. După ce a crescut, întinzi 2 foi.
Pe prima o ungi cu ciocolată topită, iar pe a doua o aşezi deasupra. Il rulezi şi-l pui într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, îl mai laşi să crească, apoi îl dai la cuptor.
Poftă bună!
Mazare cu Pui – Rețetă Delicioasă și Sănătoasă
din: piept de pui, mazare, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, faina, supa, sare, piper, oregano, cimbru. Mazarea cu pui este o mâncare reconfortantă și hrănitoare, perfectă pentru mesele de familie sau pentru oricine dorește o opțiune sănătoasă și delicioasă. Această rețetă combină gustul dulce al mazării […]