Cozonac cu ciocolata

Printeaza

Cozonac cu ciocolata

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 1 lingură droj­die de bere
  • 3 plicuri vanilie
  • 4 linguri unt
  • 1/2 l lapte
  • 100 g ciocolată
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Cozonac cu ciocolata: Din drojdie, lapte şi 2 linguri de zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi o amesteci cu făina. Adaugi gălbenuşurile frecate cu puţină sare, cu zahărul şi cu zahărul vanilat.

Frămânţi bine şi când coca începe să facă băşicuţe adaugi şi untul puţin câte puţin. Trebuie să încorporezi bine tot untul. împărţi alu­atul în două şi-l laşi la dospit. După ce a crescut, întinzi 2 foi.

Pe prima o ungi cu ciocolată topită, iar pe a doua o aşezi deasupra. Il rulezi şi-l pui într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, îl mai laşi să crească, apoi îl dai la cuptor.

 

Poftă bună!

 

 

Mazare cu Pui – Rețetă Delicioasă și Sănătoasă

din: piept de pui, mazare, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, faina, supa, sare, piper, oregano, cimbru. Mazarea cu pui este o mâncare reconfortantă și hrănitoare, perfectă pentru mesele de familie sau pentru oricine dorește o opțiune sănătoasă și delicioasă. Această rețetă combină gustul dulce al mazării […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.