Cozonac coroană (Gugelhupf)
PrinteazaO reteta delicioasa de cozonac coroana din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, lamaie, stafide, migdale, sare si zahar pudra.
- 600 g faină albă
- 1 plic drojdie uscată
- 200 ml lapte
- 200 g zahăr
- 300 g unt
- 5 ouă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 lămâie
- 100 g stafide
- 120 g migdale
- sare
pentru decor:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Dizolva drojdie in laptele caldut. Freacă spumă untul şi zahărul. Incorporează ouăle, unul câte unul, bătând continuu cu telul. Adaugă esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie, stafidele înmuiate şi stoarse, precum şi migdalele râşnite şi un praf de sare.
Incorporează drojdia dizolvată în lapte, turnând puţin câte puţin, alternativ cu faina turnată treptat în ploaie.
Unge o formă specială pentru gugelhupf (este o formă circulară, cu un cilindru în mijloc) şi toarnă în ea compoziţia. Acoperă forma cu un şervet şi lasă compoziţia să crească până îşi dublează volumul (circa 2 ore).
Pune-o în cuptor şi coace-o 40 de minute la 170° C (până când capătă o culoare aurie). Serveşte cozonacul călduţ sau rece, presărat cu zahăr pudră.
Cozonac coroană
Pofta buna!