Cozonac cu cacao si scortisoara
PrinteazaCozonac cu cacao si scortisoara din: drojdie, zahar, faina, apa, unt, cafea, lapte, oua, nuca, lapte, cacao, esenta de vanilie, scortisoara si cafea.
- 7 g drojdie
- zahar
- faina
- 60 ml apa
- unt topit
- cafea tare
pentru aluat:
- 240 ml lapte
- 85 g zahar
- 2 oua
- 60 g unt topit
- 560 g faina
- sare
pentru umplutura:
- 500 g nuca
- 120 ml lapte
- 225 g unt
- 1 ou
- 350 g zahar
- 1 lingurita de cacao
- 1 lingurita cu scortisoara
- esenta de vanilie
- cafea solubila
Mod de preparare:
Amestecă drojdia uscată cu puţin zahăr, făină şi apa călduţă. Lasă deoparte zece minute. Pentru aluat, încălzeşte laptele, pune zahărul şi un praf de sare. încorporează ouăle bătute, maiaua, untul şi un sfert din făină.
Amestecă, adaugă restul de făină şi frământă. Imparte aluatul în două şi lasă-l să crească până ce îşi dublează volumul. Amestecă ingredientele pentru umplutură.întinde două foi de aluat, unge-le cu crema de nuci şi rulează-le.
Unge tăvile cu unt topit. îndoaie rulourile, aşază-le în tavă, unge-le cu cafea şi lasă-le 15 minute. Dă la cuptor 50-60 de minute, la foc potrivit.
Cozonac cu cacao si scortisoara
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cozonac cu cacao
O sa incerc si eu cozonacul