Cozonac cu fructe confiate (varianta)
PrinteazaCozonac cu fructe confiate din: faina, zahar pudra, margarina, crema de branza, oua, rom sau coniac, lamaie, cardamon, nucsoara, praf de copt, stafide, nuci, portocala glasata, margarina.
- 500 g făină
- 175 g zahăr pudră
- 175 g margarină
- 250 g cremă de brânză
- 2 ouă
- 50 ml rom sau coniac
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 linguriţă cu cardamon
- 1 linguriţă cu nucşoară
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 200 g stafide
- 150 g nuci (alune) pisate
- 100 g portocală glasată
- 50 g margarină pentru uns
Pentru ornat:
- 50 g zahăr tos
- 50 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Freacă margarina cu zahărul pudră şi cele 2 ouă (dacă o faci cu mixerul, atunci să fie la viteză mică). Adaugă crema de brânză (de foarte bună calitate, fără niciun pic de zer) şi amestecă până vei obţine o compoziţie omogenă.
Pune mirodeniile, romul, nuca pisată (după ce ai rumenit-o într-o tigaie ori în cuptor), stafidele, portocala glasată tăiată mărunt şi abia la sfârşit făina amestecată cu praful de copt.
Pune aluatul rezultat (destul de moale) la cald, pentru o jumătate de oră.
Imparte-l în două bucăţi şi întinde foi ovale cu grosimea de 2-3 cm. Dă-le formă de cozonac, dar ai grijă ca partea de jos să fie cu 1 cm mai în afară decât cea de sus.
Dă la cuptor pentru 55-60 de minute. Cât sunt fierbinţi, unge-i cu margarină topită, presară zahăr tos, apoi, când s-au răcit, zahăr pudră.
Cozonac cu fructe confiate
Pofta buna!
Foarte bun cozonacul