Cozonac cu fulgi de migdale

Printeaza

Cozonac cu fulgi de migdale din: faina, drojdie, unt, lapte, oua, vanilie,  fulgi de migdale.

Ingrediente:Cozonac cu fulgi de migdale

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 70 g unt
  • 175 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • un ou + un gălbenuş + un albuş
  • esenţă de vanilie
  • 50 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul şi i se adaugă laptele şi zahărul. După ce amestecul se răcoreşte puţin, se pun drojdia fărâmiţată, esenţa de vanilie, oul şi gălbenuşul. Se amestecă bine.

In făină se face un gol, se pune amestecul cu drojdie şi ou, se amestecă şi se frământă. Se lasă apoi la crescut pentru o oră.

Se lucrează aluatul crescut pentru a-i scoate aerul, se împarte în patru şi se modelează patru suluri care se împletesc apoi câte două. Se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie şi se mai lasă la crescut pentru o oră.

Se ung apoi cu albuş, se presară cu migdale şi se coc 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.