Cozonac cu marar si telemea
PrinteazaCozonac cu marar si telemea din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar verde, untura, zahar, telemea, ou.
- 500 g faina
- 1 cub drojdie
- putin ulei
- 1 dl lapte
- 3 linguri zahar
- putin sare
- 2 oua
pentru umplutura:
- 2 legaturi mari de marar verde tocat marunt
- putina untura
- 2-3 linguri zahar
- 250 g telemea
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Pregăteşti un aluat ca pentru cozonac, din făină, lapte, drojdie, puţin ulei, sare, zahăr, ouă şi îl laşi să dospească, după ce ai frământat amestecul foarte bine. Mărarul tăiat mărunt îl căleşti în puţină untură şi zahăr, apoi îl laşi să se răcească şi-l amesteci cu telemeaua zdrobită.
Impărţi aluatul în două părţi, îl întinzi şi îl ungi cu amestecul de mărar călit şi brânză, apoi îl faci sul. Aşezi sulul format în tava unsă, îl ungi cu ou bătut, îl laşi să mai crească în tavă, apoi îl coci.
După ce s-a copt, laşi la răcit cozonacul în tavă, apoi îl tai felii. Dacă doreşti, poţi să foloseşti doar mărar în compoziţie, fără telemea.
Cozonac cu marar si telemea
Pofta buna!