Cozonac cu migdale si cacao

Printeaza

Cozonac cu migdale si cacao din: faina, lapte, drojdie, zahar, ulei, oua, sare, migdale, cacao, vanilie, ulei.

Ingrediente:Cozonac cu migdale si cacao

  • 1 kg făină
  • 400 ml lapte dulce
  • 40 g drojdie de ber
  • e câte 6 linguri zahăr si ulei
  • 6 ouă
  • 1 linguriţă de sare
  • 100 g migdale măcinate
  • 50 g cacao
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 4 linguri ulei pentru tăvi

 

Mod de preparare:

Faci o maia din drojdie, 100 ml lapte călduţ şi câte 1 linguriţă zahăr şi făină. Mixezi 5 gălbenuşuri cu zahărul şi sarea, până se dizolvă. Baţi albuşurile spumă tare.

Cerni făina într-un castronel, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua, crema de gălbenuşuri, esenţa, laptele călduţ şi spuma de albuşuri. Amesteci şi frămânţi alua­tul 15 minute, cu mâinile unse cu ulei, în acest fel încorporându-l pe tot.

Când aluatul nu se mai lipeşte de mâini, îl împărţi în 2 bucăţi egale. Incorporezi în prima pudra de cacao, iar în a doua pui jumătate din migdale. Laşi aluaturile să crească 30 de minute, după care modelezi din fiecare câte 2 suluri lungi cât tava.

Impleteşti câte 2 suluri diferite şi le aşezi în tăvi aduse din timp în camera de lucru şi unse cu ulei.

Coci cozonacii în cuptorul preîncălzit, 10 minute la foc iute şi alte 35-40 de minute la foc mic. Cât sunt fierbinţi, îi ungi cu gălbenuş şi presari restul de migdale tocate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.