Cozonac cu nuci, migdale si fructe confiate

Printeaza

Cozonac cu nuci, migdale si fructe confiate din: lapte, drojdie, faina, unt, zahar pudra, oua, lamaie, portocala, sare, stafide, fulgi de migdale, nuci, rahat, fructe confiate, unt, zahar pudra.

Ingrediente:Cozonac cu nuci, migdale si fructe confiate

  • 180 ml lapte caid
  • 1 plic drojdie uscată
  • 400 g făină albă
  • 180 g unt
  • 80 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • coaja rasă de ta 1/2 lămâie
  • coajă rasă de la 1/2 portocală
  • 1 praf sare
  • 100 g stafide
  • 100 g fulgi de migdale
  • 150 g nuci măruntite
  • 100 g rahat tăiat cubulete
  • 150 g fructe confiate
  • 25 g unt topit
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Torni într-un vas laptele cu drojdia pe care o laşi 5 minute la înmuiat. Adaugi 60 g de făină şi amesteci, după care acoperi vasul cu un prosop curat şi ţii maiaua la crescut aproximativ loră.

In alt vas, mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul pudră până capătă consistenţa unei erei Adaugi ouăle, unul câte unul, ci de lămâie, coaja de portocală şi sari După ce s-au omogenizat, pui compoziţia de lapte cu drojdie şi făina rămasă.

Frămânţi până când aluatul devine elastic şi nu se mai ţine de degete. îl acoperi şi îl laşi să crească până îşî dublează volumul

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Presari făină pe masă şi întinzi aluatul în foaie mai groasă, apoi adaugi stafidele, migdalele, nucile, rahatul şi fructele confiate şi îl rulezi.

Il pui în tavă şi-l ungi cu untul topit. Il laşi la crescut 30 de minute, apoi îl cod la foc mediu 30-40 de minute, până se rumeneşti

Când s-a răcit, îl pudrezi cu zahăr.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.