Cozonac cu nuci si crema de ciocolata
PrinteazaCozonac cu nuci si crema de ciocolata din: faina, lapte, oua, unt, sare, zahar, drojdie, vanilie, crema de ciocolata, nuci, stafide.
- 750 g făină
- 150 ml lapte călduţ
- 2 ouă
- 200 g unt
- o linguriţă sare
- 80 g zahăr
- un cub drojdie proaspătă
- esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
- cremă de ciocolată
- nuci
- stafide
Pentru uns:
- un ou
Mod de preparare:
Se desface drojdia în trei linguri de lapte călduţ, şi apoi se pun toate ingredientele într-un vas mai mare şi se frământă bine timp de 10-15 minute, până se obţine un aluat omogen, moale şi uşor lipicios.
Acesta se lasă la crescut două ore la loc călduţ.
Apoi, se lucrează puţin aluatul pentru a elimina aerul, se împarte în două, se întinde fiecare parte, se umple cu cremă de ciocolată, nuci măcinate şi stafide, se rulează şi se mai lasă la crescut încă o oră.
Se aşază apoi cozonacii în formele de copt unse şi tapetate cu hârtie, se ung pe deasupra cu ou bătut şi se coc pentru 50 de minute.
Pofta buna!