Cozonac de casa cu mac si rahat

Printeaza

Cozonac cu mac si rahat din: faina, oua, zahar, unt, ulei, lapte, drojdie, sare, mac, rahat, zahar vanilat.
Cozonac de casa cu mac si rahat

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 8 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 350 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 1 lapte
  • 60 g drojdie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 250 g mac
  • 200 g rahat
  • 5 pliculete cu zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Faci intai maiaua pen­tru care sfarami drojdia, o amesteci cu o lingura de apa calduta, adaugi 1 lingu­rifa de zahar, 2-3 lingurite cu faina.

Omogenizezi si lasi la cald. Fierbi 5 linguri de lapte in care ai pus zaharul vanilat si cu acesta oparesti 6 linguri de faina.

Amesteci foarte bi­ne sa nu aiba cocoloase si dupa ce s-a mai racorit pui compozipa de drojdie si le ames­teci pana se fac basici. Aceasta este plamadeala pe care o lasi sa creasca.

Freci galbenu­surile cu sare, adaugi zaharul si amesteci pana obti o crema spumoasa. Cerni faina, adaugi plamadeala, galbe­nusurile, albusurile batute spuma si cate putin lapte.

Pui treptat si untul to­pit. Framanti circa 30 de minute dupa care lasi sa creasca.

Fierbi macul (rasnit) cu un pic de lapte si, cand s-a racit, ii adaugi rahatul taiat bucatele.

</

Din aluat intinzi o foaie nu mai groasa de 3 cm, intinzi umplutura de mac pe 3/4 din suprafata ei si rulezi. Asezi cozonacii in tavi sa mai creasca 1 ora, ii ungi cu galbenus si ii dai la copt.

Ii lasi sa se raceasca la temperatura camerei ca sa nu se incruzeasca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.