Cozonac de casa cu nuca
PrinteazaCozonac de casa cu nuca din: drojdie, unt, lapte, oua, faina, zahar, sare, cacao, nuca, rahat.
Pentru aluat:
- 5 g drojdie uscată
- 120 g unt
- 100 ml lapte
- un ou
- 300 g făină
- 50 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 20 g cacao
- 100 g nucă măcinată
- 4-5 linguri lapte
- 3 linguri zahăr
- 200 g rahat
Pentru uns:
- un gălbenuş
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Făina se pune într-un vas, se face un gol, se pun oul, untul, cele două tipuri de zahăr, sarea şi drojdia.
Se amestecă bine şi apoi se lasă la crescut 2 ore. Odată crescut, aluatul se lucrează 3 minute şi se întinde sub forma unui dreptunghi.
Se prepară umplutura din amestecarea ingredientelor, mai puţin rahatul.
Se unge aluatul cu umplutura, se presară rahatul tăiat cubuleţe şi se rulează. Se aşază în forma tapetată cu hârtie de copt. Se unge cu gălbenuş şi se presară cu zahăr.
Se lasă 45 de minute la cuptor.
Pofta buna!