Cozonac de malai
PrinteazaCozonac de malai din: faina, praf de copt, sare, malai, zahar, oua, lapte, untdelemn, unt.
- 1 1/2 cana de faina,
- 3 lingurite de praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1 cana malai grisat
- 2 linguri zahar praf
- 2 oua bătute
- 1 1/2 cana lapte
- 1/4 cana untdelemn
- 50 g unt topit
Mod de preparare:
Se porneşte cuptorul la treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30 cm) si se incalzeste 5 minute in cuptor.
Se cern intr-un castron faina, praful de copt, sarea, malaiul si zaharul. Se face o gaura la mijloc, in care se pun ouale amestecate cu laptele si untdelemnul, apoi se amesteca bine.
Forma incalzita in cuptor se unge cu untul topit si se pune aluatul inauntru. Se netezeste suprafata, se baga la cuptor si se lasa la copt 25 de minute.
Se unge uniform suprafata prajiturii cu untul topit (folositi o pana de gasca sau o pensula noua) si se mai lasa la copt 15 minute, pana cand cozonacul e consistent.
Se taie in patrate si se mananca fierbinte.
Pofta buna!