Cerni făina într- un castron şi faci o gaură la mijloc. Separat, freci drojdia cu 2 linguriţe de zahăr şi puţin lapte până obţii o maia.
Torni peste făină, pui 2 ouă întregi şi 1 gălbenuş frecat cu sare, laptele cald, 1 lingură de rom şi zahărul vanilat.
Frămânţi aluatul bine până face băşici şi este potrivit de moale. Laşi aluatul la cald să crească.
Freci margarina cu zahărul pudră până face spumă. Când aluatul a crescut, îl răstorni pe masa de lucru, presărată cu făină.
Intinzi o foaie groasă de 1 cm, iar peste ea întinzi uniform crema de margarină.
Rulezi aluatul sul şi îl tai în bucăţi de 3-4 cm, pe care le aşezi pe una dintre feţe, într-o formă rotundă, unsă cu margarina (nu aşezi bucăţile prea îndesate ca să aibă loc să crească).
Laşi bucăţile de aluat să crească, le ungi cu albuş şi le dai la cuptor să se coacă la foc potrivit.
Cozonac cu fistic din: martipan, fistic, drojdie, lapte, faina, unt, zahar. Ingrediente: 200 g marţipan de migdale 100 g fistic nesărat şi descojit 7 g drojdie proaspătă 1 praf de sare 140 ml lapte cald 1 lingură coajă rasă de portocală 1 ou 350 g făină 130 g unt topit 200 g zahăr 50 g […]
Cozonac de casa cu nuci din: faina, drojdie, zahar, oua, unt, nuca, rom, cacao. Ingrediente: Aluat: 1 kg făină 50 g drojdie proaspătă 100 g unt 250 g zahăr 5 gălbenuşuri sare coajă de lămâie şi portocală rasă 2 plicuri zahăr vanilat Umplutură: 250 g miez de nucă măcinat 5 albuşuri 100 g zahăr 2 linguri […]
Cozonac cu mac si visine din: faina, drojdie, zahar, lapte, visine, ciocolata, cacao, oua, coniac, dulceata. Ingrediente: Aluat: 500 g făină 20 g drojdie proaspătă 1 ou 1 gălbenuş 1 linguriţă sare 3 linguri zahăr 250-300 ml lapte 50 g unt coajă rasă de lămâie 800 g vişine fără sâmburi 250 g zahăr 200 g […]
Cozonac glazurat cu vanilie din: faina, zahar, morcovi, oua, ulei, vanilie, praf de copt, ciocolata, frisca. Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr 180 g morcovi 2 ouă 8 linguri ulei esenţă de vanilie 1/2 plic praf de copt Pentru glazură: 50 g ciocolată 50 ml frişcă lichidă Mod de preparare: Morcovii curăţaţi se […]
Cozonac in forma de floare din: oua, zahar, unt, lapte, drojdie, faina, crema de ciocolata. Ingrediente: 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 50 g unt 200 ml lapte 8 g drojdie uscată 450 g făină 200 g cremă de ciocolată din comerţ sare Mod de preparare: Se cerne făina într-un vas, se face o gaură […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.