Cozonac din legume
PrinteazaCozonac din legume din: cartofi, morcovi, mazare, fasole, spanac, margarina, faina, lapte de soia, cascaval de soia, sare, piper.
- 500 g cartofi
- 200 g morcovi
- 200 g mazăre
- 200 g fasole verde
- 500 g spanac
- 100 g margarină
- 100 g făină
- 400 ml lapte de soia
- 200 g caşcaval de soia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi în apă cu sare legumele (fără spanac), le scurgi şi le pasezi. Separat, opăreşti şi spanacul în apă cu sare. Il scurgi şi îl laşi la rece. Prepari un sos alb din margarină, făină şi lapte de soia, iar când se răcoreşte, adaugi caşcavalul ras şi piperul, încet, încet, adaugi pe rând şi legumele, apoi spanacul, amestecând încet şi bine.
Poriveşti gustul de sare şi de piper.
Ungi şi tapetezi cu făină o formă de cozonac, apoi pui compoziţia şi o dai la cuptor pentru 25-30 de minute, după ce ai presărat-o cu caşcaval ras şi cu pătrunjel verde.
Este un cozonac bogat în vitamine, uşor, potrivit pentru o zi caldă de vară.
Cozonac din legume
Pofta buna!