Cozonacul care nu îngrașă: Cozonac cu Mere și Scorțișoară din: faina integrala, indulcitor natural, drojdie, lapte de migdale, mere, scortisoara, oua, nuci, sare. Dacă ești în căutarea unei rețete de cozonac delicios și sănătos, ai ajuns în locul potrivit! Acest cozonac cu mere și scorțișoară este o reinterpretare sănătoasă a clasicului cozonac, plin de arome […]
Cozonac cu dovleac si ciocolata
PrinteazaCozonac cu dovleac si ciocolata din: faina, drojdie, piure de dovleac, ou, zahar, ulei, lapte, sare, unt, ciocolata.
- 600 g faină
- 20 g drojdie
- 250 g piure de dovleac
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 50 ml lapte
- 1,5 linguriţe amestec de condimente pentru turtă dulce
- sare
- 100 g pastile de ciocolată
- unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele, se adaugă drojdia, puţin zahăr şi se lasă la crescut.
Făina se cerne într-un castron, se adaugă condimentele, un praf de sare, zahărul rămas, oul, piureul de dovleac, se toarnă maiaua, uleiul şi se frământă un aluat mai moale.
Se acoperă şi se lasă la dospit 30 minute, după care se scoate pe planşeta presărată cu faină şi se încorporează pastilele de ciocolată.
Forma de guguluf se unge cu unt, aluatul se modelează în formă lunguiaţă şi se aşază în formă.
Se lasă la odihnit 10 minute, apoi se coace 35-40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Cozonac cu dovleac si ciocolata
Pofta buna!
Cozonacul care nu îngrașă: Cozonac cu Mere și Scorțișoară
Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci
Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci din: faina de grau, drojdie, alpte caldut, zahar, unt, sare, zahar, nuci, bete de lemn, tigaie Kürtőskalács, cunoscut și sub numele de cozonacul unguresc, este un desert tradițional unguresc care a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume. Această delicioasă prăjitură în formă de colac coaptă […]
Pofta buna!