Cozonac cu fructe confiate
PrinteazaCozonac cu fructe confiate din: faina, lapte, ulei, zahar tos, oua, drojdie, zahar vanilat, cacao, nuca, rahat, coaja de portocala, galbenus.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 2 kg faina
- 1 l lapte
- 500 ml ulei
- 750 g zahar tos
- 8 oua
- 100 g drojdie proaspata
- 2 plicuri de zahar vanilat
- sare
pentru umplutura:
- 5 linguri cu cacao
- 200 g zahar
- 50 g unt
- 200 g nuca tocata
- 200 g rahat
- 100 g coaja de portocala confiata
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în 750 ml de lapte călduţ şi aproximativ un pumn cu făină şi las-o la dospit 20 de minute.
Frământă restul de făină cu drojdia dospită, gălbenuşurile frecate cu sarea, restul de lapte călduţ şi zahărul vanilat.
Adaugă albuşurile bătute cu zahărul. încorporează uleiul. Lasă la crescut.
Intinde opt bucăţi de aluat în formă de dreptunghiuri lungi cât tava.
Unge-le cu un strat fin de unt topit. Pe patru din ele, presară cacaua amestecată cu nucă şi zahăr, iar pe celelalte pune bucăţi de rahat şi coajă de portocală.
Rulează şi împleteşte-le câte două. Aşază rulourile în tăvi unse cu ulei şi lasă-le să crească la cald 1/2 oră.
Coace cozonacii zece minute la foc iute, apoi 40 de minute la foc mediu.
Unge-i cât sunt calzi cu gălbenuş şi presară nucă.
Cozonac cu fructe confiate
Pofta buna!
m facut si a iesit delicios
Si mie-mi place