Cozonac cu fructe confiate

Printeaza

Cozonac cu fructe confiate din: faina, lapte, ulei, zahar tos, oua, drojdie, zahar vanilat, cacao, nuca, rahat, coaja de portocala, galbenus.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 2 kg faina
  • 1 l lapte
  • 500 ml ulei
  • 750 g zahar tos
  • 8 oua
  • 100 g drojdie proaspata
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • sare

pentru umplutura:

  • 5 linguri cu cacao
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 200 g nuca tocata
  • 200 g rahat
  • 100 g coaja de portocala confiata
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în 750 ml de lapte călduţ şi aproximativ un pumn cu făină şi las-o la dospit 20 de minute.

Frământă restul de făină cu drojdia dospită, gălbenuşurile frecate cu sarea, restul de lapte călduţ şi zahărul vanilat.

Adaugă albuşurile bătute cu zahărul. încorporează uleiul. Lasă la crescut.

Intinde opt bucăţi de aluat în formă de dreptunghiuri lungi cât tava.

Unge-le cu un strat fin de unt topit. Pe patru din ele, presară cacaua amestecată cu nucă şi zahăr, iar pe celelalte pune bucăţi de rahat şi coajă de portocală.

Rulează şi împleteşte-le câte două. Aşază rulourile în tăvi unse cu ulei şi lasă-le să crească la cald 1/2 oră.

Coace cozonacii zece minute la foc iute, apoi 40 de minute la foc mediu.

Unge-i cât sunt calzi cu gălbenuş şi presară nucă.

 

Cozonac cu fructe confiate

Cozonac_cu_fructe_confiate

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Dida Georgescu

    m facut si a iesit delicios

  2. Si mie-mi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.