Cozonac cu fructe uscate si confiate
PrinteazaCozonac cu fructe uscate si confiate din: stafide, coacaze, rom, drojdie, lapte, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, nucsoara, unt, migdale, unt si zahar pudra.
Ingrediente:
- 500 g stafide
- 300 g coacăze
- 40 ml rom
- 80 g drojdie
- 1/4 l lapte
- 150 g zahăr
- 1 kg făină
- 1 linguriţă sare
- coaja rasă de la 1 lămâie
- coaja rasă de la 1 portocală
- nucşoară
- 500 g unt
- 20 g migdale
- 100 g coajă de lămâie confiată, tocată mărunt
- 100 g coajă de portocale confiată, tocată mărunt
Decor:
- 200 g unt
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Stafidele şi coacăzele se stropesc cu rom şi se lasă 8 ore. Untul se amestecă cu 3 linguri de faină, 2 de zahăr, 3 de lapte şi drojdia fărâmiţată şi se lasă la loc cald, 30 de minute.
Restul de lapte se încălzeşte; faina se cerne şi se face o gaură în mijloc, unde se pun condimentele, untul şi zahărul.
Se pune şi drojdia cu restul de lapte şi se frământă un aluat. Se pune şi restul de faină, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele, coacăzele şi migdalele şi se amestecă.
Se lasă la cald 30 de minute. Se unge tava cu unt. Aluatul se împarte în două. Se coace 1 oră la foc mediu.
Cozonac cu fructe uscate si confiate
Pofta buna!