Cozonac cu fructe uscate si confiate

Printeaza

Cozonac cu fructe uscate si confiate din: stafide, coacaze, rom, drojdie, lapte, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, nucsoara, unt, migdale, unt si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 500 g stafide
  • 300 g coacăze
  • 40 ml rom
  • 80 g drojdie
  • 1/4 l lapte
  • 150 g zahăr
  • 1 kg făină
  • 1 linguriţă sare
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • nucşoară
  • 500 g unt
  • 20 g migdale
  • 100 g coajă de lămâie confiată, tocată mărunt
  • 100 g coajă de portocale confiată, tocată mărunt

Decor: 

  • 200 g unt
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Stafidele şi coacăzele se stropesc cu rom şi se lasă 8 ore. Untul se amestecă cu 3 linguri de faină, 2 de zahăr, 3 de lapte şi drojdia fărâmi­ţată şi se lasă la loc cald, 30 de minute.

Restul de lapte se încălzeşte; faina se cerne şi se face o gaură în mijloc, unde se pun condimentele, untul şi zahărul.

Se pune şi drojdia cu restul de lapte şi se frământă un aluat. Se pune şi restul de faină, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele, coacăzele şi migdalele şi se amestecă.

Se lasă la cald 30 de minute. Se unge tava cu unt. Aluatul se împarte în două. Se coace 1 oră la foc mediu.

Cozonac cu fructe uscate si confiate

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.