Cozonac glazurat cu fructe

Printeaza

Cozonac glazurat cu fructe din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lamaie, fructe uscate, sare, zahar pudra, apa.

Ingrediente:Cozonac glazurat cu fructe

  • 1 kg făină
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 10 gălbenuşuri
  • 3 albuşuri
  • 20 g drojdie uscată
  • 200 g zahăr
  • 3 linguriţe coajă de lămâie
  • 200 g fructe uscate
  • 1 praf sare
  • 1 ou pentru uns

Pentru glazură:

  • 300 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • apă

 

Mod de preparare:

Cerni făina împreună cu sarea, apoi adaugi drojdia. Peste jumătate din amestecul de făină torni laptele cald şi laşi vasul deoparte o oră şi jumătate.

Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă albă. Când maiaua şi-a dublat volumul, adaugi untul moale, albuşurile bătute, gălbenuşurile, restul de făină şi coaja de lămâie.

Frămânţi bine aluatul, îl acoperi şi-l laşi la loc cald o oră.

Impărţi aluatul în şase părţi egale, din care întinzi foi. Presari peste foi fructe uscate tocate, le rulezi şi le împleteşti, câte trei. Aşezi cozonacii în tăvi tapetate şi-l laşi la crescut 15-20 de minute.

Ii ungi cu ou şi-i dai la cuptor, încălzit în prealabil, până se rumenesc.

Pentru glazură, amesteci zahărul cu zeama de lămâie şi adaugi apă cât să obţii o pastă lichidă. Torni glazura peste cozonaci, după ce s-au răcorit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.