Cozonac glazurat cu vanilie
PrinteazaCozonac glazurat cu vanilie din: faina, zahar, morcovi, oua, ulei, vanilie, praf de copt, ciocolata, frisca.
- 250 g făină
- 120 g zahăr
- 180 g morcovi
- 2 ouă
- 8 linguri ulei
- esenţă de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
Pentru glazură:
- 50 g ciocolată
- 50 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Morcovii curăţaţi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mici. Ouăle se freacă cu zahărul şi, după ce s-a obţinut o cremă omogenă, se pun făina, morcovii, uleiul, praful de copt şi esenţa de vanilie.
Se toarnă aluatul în forma de guguluf unsă cu unt şi se lasă la cuptor 30 de minute. Se ţine apoi la răcit în forma de copt.
Pentru servit, frişca se fierbe şi se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă şi apoi se toarnă sosul peste prăjitură.
Pofta buna!